Prirodno liječenje: Top biljke u borbi protiv dijabetesa

Guliver/Shutterstock
Kombinacija pravilne prehrane, tjelovježbe i uzimanja određenih lijekova je ključna strategija u kontroli dijabetesa. Međutim, pokazalo se da određene biljke posjeduju značajan potencijal u borbi protiv dijabetesa.
Vidi originalni članak

Donosimo ti listu biljaka koje pokazaju obećavajuća antidijabetička svojstva kao što su smanjenje razine šećera te poboljšanje razine masnoća u krvi i osjetljivosti na inzulin.

U pola sata napravi keksiće s kojima ćeš otopiti masno tkivo!

Kurkuma

Čuvena kurkuma sadrži sastojak kurkumin koji može smanjiti razinu šećera u krvi, a samim time i rizik od razvoja dijabetesa.

Đumbir

Zbog svojeg protuupalnog djelovanja đumbir može spriječiti neke od neželjenih posljedica dijabetesa kao što je oštećenje vida.

Cimet

Poznato je kako uzimanje cimeta može poboljšati razinu šećera i masnoća u krvi.

Borovnice

Rezultati nekoliko manjih istraživanja pokazali su da borovnice također mogu utjecati na smanjenje razine šećera u krvi. 

Crni kim

Sjemenke crnog kima pokazuju obećavajuće rezultate u poboljšanju razine šećera i masnoća u krvi, a isto tako i u zaštiti od bolesti srca i jetre.

Aloe vera

Iako su potrebna daljnja istraživanja, rezultati nekoliko istraživanja pokazali su da uzimanje aloe vere može pomoći u smanjenju visoke razine šećera u krvi.

Zašto ayurvedski liječnici vole aloe veru?

Posjeti missZDRAVA.hr