Prežgana juha po receptu naših baka
Prežgana ili ajnpren juha
Osim što će vas zagrijati, prežgana juha odlična je i za smirivanje želučanih tegoba
Poznata i kao ajnpren juha, prežgana juha se na našim područjima sprema već dugi niz godina. Ovo izvorno austrijsko jelo priprema se za umirivanje proljeva ili mučnine, a odličan je dodatak jelovniku i kada ste zdravi. Nikako nemojte preskočiti jaje koje ovoj zimskoj juhi daje dozu proteina.
Sastojci:
- 3 žlice brašna
- 3 žlice maslaca ili ulja
- 1 žličica crvene mljevene paprike
- 1,5 litra vode
- 1 jaje
- Papar
- Sol
Priprema:
- Najprije na ulju ili maslacu popržite brašno dok ne postane zlatno smeđe boje i dodajte papriku.
- Na smjesu ulijte vodu i polako miješajte.
- Dodajte papar i sol te kuhajte 15 minuta na laganoj vatri.
- Pred kraj kuhanja dodajte razmućeno jaje i kuhajte još koju minutu.
- Juhu poslužite toplu.
Dobar tek!