Prefine kiflice od integralnog brašna s pekmezom

Thinkstock
Recept za kiflice koje često radimo i dugo nam stoje u hladnjaku, svakako zaslužuje da ga podijelimo s vama.
Vidi originalni članak
                  Žlica ovog pripravka i više se nećeš buditi umorna

  Priprema

  • Možeš uzeti integralno ili obično glatko brašno i pomiješaj ga s praškom za pecivo i žličicom soli. Dodaj rastrgani maslac, jaje i svježi sir koji si pomiješala s mlijekom.

  • Umijesi tijesto od svih sastojaka i ostavi ga da odleži u hladnjaku oko sat vremena. 

  • Tijesto razvaljaj na krug i izreži na trokute. Namaži pekmezom ili namazom po želji, smotaj i premaži razmućenim žumanjkom. 

  •  Zagrij pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i peci kiflice 20 minuta.

Sastojci:

  • 400 g integralno brašno
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 150 g maslac, neslani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 250 g svježi kravlji sir
  • 100 ml mlijeko kravlje, punomasno

 

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr

Posjeti missZDRAVA.hr