Prefina musaka od tikvica i patlidžana koja će te oduševiti

Thinkstock
Jednostavna musaka sa sezonskim povrćem i sirom predstavlja savršen ručak. Tikvice i patlidžani slažu se u mnogo kombinacija, a upravo u povrtnoj musaki predstavljaju savršen spoj okusa
Vidi originalni članak

Priprema

  1. Tikvice i patlidžan nareži uzdužno na pola centimetra debele kriške, posoli, preprži s obiju strana i odloži na papir da upije ulje.
  2. Rajčice nareži na kolutove i pusti da se ocijede.
  3. Mozzarellu ili gaudu krupno naribaj; vrhnje i žumanjak dobro izmiješaj. U nauljen lim za pečenje naizmjence redaj tikvice, sir, patlidžan, sir, tikvice, sir, patlidžan, sir i na vrhu rajčicu.
  4. Prelij vrhnjem i peci u pećnici na 180°C od 45 do 50 minuta.

        Točan omjer sastojaka potraži na portalu Gastro.hr.

Klikni za predobre recepte s tikvicama!

Posjeti missZDRAVA.hr