Predstavljene ''Priče o hrani''

Pod medijskim pokroviteljstvom portala Zdrava Krava u zagrebačkom VIP clubu predstavljena je nova knjiga nutricionistice doc. dr. sc. Darije Vranešić Bender, 'Priče o hrani - od mesa do moussea'. Nova knjiga dugogodišnje suradnice portala Zdrava Krava sadrži zanimljive priče vezane za hranu i pruža mnoštvo korisnih savjeta primjenjivih u svakoj kuhinji
Vidi originalni članak

Hrana - izvor zadovoljstva

Izdavač knjige 'Priče o hrani' Dragan Bralić rekao je kako je namjera ove knjige bila približiti nutricionizam najširoj javnosti i kako knjiga zapravo govori o hrani kao o izvoru zadovoljstva

''Ova knjiga objašnjava naš odnos prema hrani i navodi mnoštvo trikova koje možemo primijeniti kod kuće. Autorica se ne boji hrane i niti jednu namirnicu ne zabranjuje niti je proglašava svetom'', rekla je urednica knjige mr. sc. Renata Pondeljak Matijević.

Glavna urednica portala Zdrava Krava Jasna Duspara rekla je kako knjiga opisuje odnos čovjeka prema hrani i odnos između ljudi koji jedu i sjede zajedno za stolom. Također je pohvalila ideju autorice za knjigu jer smatra da je ona jako važna u stvaranju knjige koja želi na poučan, a zanimljiv način približiti spoznaje o hrani široj publici.

Kemija u kuhinji

''Knjiga je poučna i zanimljiva, a čita se kao krimić jer se stalno iznose novi podaci koji privlače pozornost te, što je najvažnije, budi interes da sami eksperimentiramo i tražimo nova rješenja u kuhinji'', rekla je biokemičarka doc. dr. sc. Donatella Verbanac te dodala kako je ova knjiga zapravo knjiga o kemiji u kuhinji.

Radovan Marčić, hedonist i gastrokritičar rekao je kako je čitajući knjigu shvatio koliko malo zna o hrani te je prilikom čitanja vodio bilješke kako bi što više naučio. Naveo je kako knjiga otvara puteve prema zdravijoj prehrani, ali ne isključuje tradicionalnu kuhinju te kako je zaključak ove knjige da sve treba raditi s mjerom.

Iz nutricionizma u svijet gastronomije

Pri samom kraju promocije, riječ je preuzela i autorica knjige Darija Vranešić Bender i rekla da se prije pisanja knjige bavila samo nutricionizmom, ali kako je nakon suradnje s portalom Gastro.hr i pisanja kolumne za časopis Iće&piće ušla u svijet gastronomije i dobila ideju da zanimljive spoznaje i priče o hrani približi široj javnosti.

Svi sugovornici na promociji govorili su o svom dugogodišnjem poznanstvu i uspješnoj suradnji s autoricom. Mnogobrojne uzvanike svojim gastronomskim specijalitetima počastio je chef Marijo Čepek, a nakon ukusnih delicija od bundeve uzvanike je zabavljao DJ Mario Kovač.

Čitateljica Zdrave Krave Nada prisustvovala je promociji knjige i rekla kako rad autorice prati već dulje vrijeme i smatra da je njezin pristup gastronomiji odličan i zanimljiv. Nada se razveselila poklonima koje je osigurala Zdrava Krava u suradnji s bio&bio trgovinama i rekla kako na Zdravoj Kravi najviše čita o hrani.

Dobitnici knjige 'Priče o hrani'

U našem nagradnom natječaju koji je trajao od 7. do 13. studenog do 11 sati čitatelji su trebali napisati u komentaru svoju najzanimljiviju priču povezanu s hranom, a koja ih potaknula na zdraviju prehranu. Tri najbolja odgovora po izboru redakcije Zdrave Krave nagradili smo knjigom nutricionistice Darije Vranešić Bender, 'Priče o hrani - od mesa do moussea'. Dobitnici su: kristinche, damac i suzica2. Dobitnike ćemo kontaktirati putem e-maila o načinu preuzimanja nagrade.

Više o knjizi 'Priče o hrani : Od mesa do moussea' možeš pročitati ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr