Ljubavne praline s narom
Osim što je ukusna i nezaobilazna poslastica, čokoladu treba konzumirati i radi niza drugih razloga. Bogata je fosforom, magnezijem i željezom, pomaže u snižavanju krvnog tlaka te se smatra kako povoljno djeluje na zdravlje srca i raspoloženje. Iznenadi svoju voljenu osobu ovog Valentinova s čokoladnim ljubavnim pralinama. Recept donosi naša blogerica Maja Kefeček
Sastojci:
- kuvertura tamne čokolade (kuvertura je vrsta čokolade koja ima veliki postotak kakao maslaca i koja se koristi za glazure i ukrase)
- svježi nar (šipak)
Priprema:
U kalupe za praline stavi svježi nar. Čokoladu usitni na kockice ili nareži na manje komade. 2/3 čokolade stavi otopiti na pari, a ostatak (1/3) ubaci nakon što se prvi dio otopio i makli si ga s vatre. Miješaj polako dodavajući čokoladu da se i ostatak otopi. To se zove temperiranje čokolade. Prelij nar s otopljenom čokoladom i ostavi da se stvrdne preko noći.
Možeš ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi, a možeš kad se malo stvrdne staviti u hladnjak. Umjesto nara u praline možeš staviti po želji list svježe mente, koricu limuna i papar, amarant kokice, rižine poppies, suho voće, razne kremice, jestiva eterična ulja i slično.
Saznaj sve o psihičkim i fizičkim benefitima čokolade.
Sretno Valentinovo!