Povrće s rezancima - idealan wok miks za ljetne dane
Dosadile su ti salate i voljela bi pojesti nešto toplo i zdravo? Kombinacija povrća i rezanaca spravljenih u woku, jednoj od najstarijih sprava za kuhanje, idealan je topli ljetni obrok gotov koji ne zahtijeva puno vremena.
Potrebni sastojci:
- 300 g rezanaca
- mladi luk
- običan luk
- 2 šalice narezane mrkve, mahuna, kupusa i paprike
- žličica sojina umaka
- žličica čilija
- 1/2 žlice octa
- sol
- papar
- 2 žličice sezamova ulja
- listovi salate za ukrašavanje
Stir fry - tehnika brzog prženja koja čuva hranjive tvari i savjeti J. Olivera
Način pripreme: Ugrij žlicu i pol sezamovog ulja u velikom woku, dodaj sjeckani mladi i običan luk pa prži minutu. Ulij ostatak ulja, ubaci preostalo povrće te prži nekoliko minuta. Posoli i popapri pa umiješaj sojin umak. Dodaj skuhane rezance i sve promiješaj. Ulij ocat i promiješaj na jakoj vatri nekoliko sekundi te ukrasi listovima salate.