Povrće s rezancima - idealan wok miks za ljetne dane

Guliver/Shutterstock
Dosadile su ti salate i voljela bi pojesti nešto toplo i zdravo? Kombinacija povrća i rezanaca spravljenih u woku, jednoj od najstarijih sprava za kuhanje, idealan je topli ljetni obrok gotov koji ne zahtijeva puno vremena.
Vidi originalni članak

Potrebni sastojci:

  • 300 g rezanaca
  • mladi luk
  • običan luk
  • 2 šalice narezane mrkve, mahuna, kupusa i paprike
  • žličica sojina umaka
  • žličica čilija
  • 1/2 žlice octa
  • sol
  • papar
  • 2 žličice sezamova ulja
  • listovi salate za ukrašavanje

Stir fry - tehnika brzog prženja koja čuva hranjive tvari i savjeti J. Olivera

Način pripreme: Ugrij žlicu i pol sezamovog ulja u velikom woku, dodaj sjeckani mladi i običan luk pa prži minutu. Ulij ostatak ulja, ubaci preostalo povrće te prži nekoliko minuta. Posoli i popapri pa umiješaj sojin umak. Dodaj skuhane rezance i sve promiješaj. Ulij ocat i promiješaj na jakoj vatri nekoliko sekundi te ukrasi listovima salate.

 

Posjeti missZDRAVA.hr