Popečci od krumpira praktičan su obrok gotov za 20 minuta

Guliver/Shutterstock
Popečke posluži za doručak, ručak ili ih ponesi sa sobom na posao. Dobro će funkcionirati i kao prilog, a imaj na umu da se odlično slažu s jednostavnim umakom od vrhnja ili umakom od rajčice.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 veća krumpira
  • polovica malog luka
  • 2 velika jaja
  • suncokretovo ulje
  • papar, sol

Za manje od pola sata Najdraži krumpirovi rođaci: Brzi i fini popečci od batata

Priprema:

  • Krumpire operi i oguli pa ih grubo naribaj. Istisni sav višak tekućine uz pomoć papirnatih ručnika.
  • Umućeno jaje i sitno nasjeckani luk pomiješaj s krumpirom. Začini po ukusu.
  • Oblikuj popečke i peci ih otprilike pet minuta na zagrijanoj i nauljenoj tavici. Okreni ih kad poprime smeđu boju i peci još nekoliko minuta.
  • Položi popečke na papirnate ručnike kako bi upili višak masnoće.

Posluži toplo!

Posjeti missZDRAVA.hr