Pokaži zube prehladi: Domaći namaz od češnjaka i začinskog bilja
Tek nekoliko sastojaka bit će vam dovoljno da obični krem ili svježi sir pretvorite u namaz bogat okusima. Osim bazičnih, dodajte začine koji baš vama najbolje odgovaraju i poslužite namaz uz krekere ili tostirani kruh. Sjajno će se složiti i sa svježim povrćem ili pak kakvim mesnim dodacima poput šunke ili kobasica.
Ukusan doručak, međuobrok ili večera s moćnim sastojcima gotov je u tren. Pomiješajte, namažite i uživajte!
Potrebno ti je:
- 1 pakiranje krem sira
- 2 žlice maslaca
- 1 režanj češnjaka
- Peršin
- Vlasac
- Prstohvat soli
Priprema
- Najprije nožem pritisnite češnjak kako bi ga pretvorili u pastu.
- U blender ubacite sir, omekšali maslac, češnjak, sol i papar. Dobro pomiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Dodajte sitno sjeckan peršin i vlasac pa spremite u posudicu ili staklenku.
- Spremite u hladnjak na najmanje pola sata. Poslužite uz krekere ili tost.
Dobar tek!