Pizza od chia sjemenki i heljde s tofuom
Namoči chia sjemenke u vodi, par puta promiješaj u prvih pet minuta te ostavi da odstoji najmanje pola sata. Kad se zgusne, dodaj brašno, sol i začine. Dobro promiješaj dok ne dobiješ jednoliku smjesu. Tanko razmaži na protvan obložen papirom za pečenje i peci 30 minuta.
Nadjeni sastojcima za nadjev ili prema želji pa zapeci još desetak minuta. Ukrasi svježom rikulom i mini rajčicama, te svježim bosiljkom.
Sastojci
Za tijesto:
- 2 žlice chia sjemenki
- 3/4 šalice vode
- 4 žlice sirove heljde samljevene u brašno (ili koristi gotovo brašno)
- 1/3 žličice himalajske soli
- malo papra
- kurkume
- suhog bosiljka
- čilija
- češnjaka u prahu
Za nadjev:
- 1 dcl umaka od rajčice
- 100 g namrvljenog tofua
- maslinovo ulje
- sol
- čili
- suhi bosiljak
- pesto od medvjeđeg luka
Za ukras:
- rikula
- mini rajčice
- listići svježeg bosiljka
Pizza može biti i od integralnog brašna, pročitaj recept.