Pita od lješnjaka i grožđica s korama od kus kusa

Thinkstock
Kus kus šnite imaju visok udio vlakana, izvor su omega - 3 i omega - 6 masnih kiselina, vitamina E, riboflavina, folata, kalija, željeza i kalcija. Izvrsne su za sve koji paze što jedu, a bez straha h mogu konzumirati osobe s intolerancijom na laktozu i osobe s metaboličkim sindrom.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 30 dag kus kusa
  • 8 dl jabučnog soka
  • 5 dl rižina mlijeka
  • 15 dag grožđica
  • 20 dag lješnjaka
  • 1 dag limunove korice

Dawn je postala kuharica tjedna sa svojim kus kusom s piletinom i povrćem Kus kus s povrćem i piletinom

Priprema:

Pomiješaj kus kus, rižino mlijeko  jabučni sok te kuhaj dok kus kus ne upije tekućinu (3 do 5 minuta), stavi u okrugli kalup i poravnaj. Ostavi u hladnjaku 10 minuta. Grožđice kuhaj nekoliko minuta u toliko vode da ih prekrije. Zatim grožđice isjeckaj s lješnjacima i limunovom koricom u multipraktiku. Smjesu premaži na koru od kus kusa i ohladi. Ohlađenu tortu prereži na pola i preklopi jednu polovicu drugom.

Posjeti missZDRAVA.hr