Pita od limuna i grčkog jogurta

Rea Lujić postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za pitu od limuna i grčkog jogurta. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti nagrade Russell Hobbs, pošalji nam recept sa zimskim namirnicama koje te najbolje griju
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2014.' potraži ovdje.

Više informacija o nagradama Russell Hobbs, pročitaj ovdje.

Cimet najbolje grije

Rea nam je rekla kako je najbolje grije cimet jer kad god ga koristi u nekom jelu osjeća njegovu moć zagrijavanja.

Sastojci:

  • 175 g integralnog brašna
  • 100 g maslaca
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica vode
  • 5 jaja
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 grčki jogurt
  • 4 limuna (sok i korica)

Priprema:

  1. Napravi prhko tijesto od brašna, maslaca, žumanjka i vode.
  2. Zamotaj tijesto u prozirnu foliju i ostavi sat vremena u hladnjaku.
  3. Umuti jaja i dodaj preostale sastojke.
  4. Posudu za pečenje premaži maslacem, pospi krušnim mrvicama pa utisnite tijesto u kalup.
  5. Prelij smjesom od jaja i ostalih sastojaka i peci u pećnici pola sata na 170°C.

Komentar Zdrave Krave: Rein recept za pitu od limuna i grčkog jogurta je jednostavan za pripremu, a budući da je od integralnog brašna i smeđeg šećera i kalorijska vrijednost mu je ipak manja. Budući da u recept uz limunov sok ide i korica od limuna trebaš paziti da nabaviš limun koji nije šprican.

Posjeti missZDRAVA.hr