Pita od tamne čokolade i limuna

Iako misliš da je ova kombinacija neobična, svakako je isprobaj. Maslinovo ulje, svježe cijeđeni limunov sok, svježi sir i tamna čokolada zajedno daju pravu eksploziju okusa. Osim jedne velike pite, možeš napraviti i male pite u kalupu za muffine. Uživaj u ovom neobičnom desertu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g maslaca
  • 80 g tamne čokolade
  • 120 g oraha
  • 60 g brašna
  • 3 jaja
  • 100 g svježeg sira
  • 200 g šećera
  • sol
  • ulje maslinovo
  • šećer u prahu
  • limunov sok

Priprema:

  1. Očišćenu jezgru oraha kratko ispeci u pećnici ili na suhoj tavi te je grubo nasjeckaj na nejednake krupne komade.
  2. Maslac nareži, a čokoladu natrgaj i miješaj ih u zdjeli iznad lonca kipuće vode kako bi se otopili i povezali u kremastu masu.
  3. Dodaj šećer te izradi mikserom. Umuti jaja pjenasto te ih dodaj smjesi koju neprestano miješaj.
  4. Svježi sir izradi vilicom te pažljivo umiješaj u dobivenu smjesu. Tek na kraju umiješaj brašno koje si prosijala da u njega dođe malo zraka. Sve dobro izmiješaj i dodaj prepečene bademe.
  5. Izlij u kalup po želji i peci 30 min na 170 stupnjeva.
  6. Umak pripremi tako da umiješaš šećer u prahu, sok iscijeđenog limuna te maslinovo ulje. Dobro promiješaj da bi dobila finu emulziju.
  7. Prelij preko toplog pečenog tarta.
  8. Možeš ga peći u kalupu za muffine kako bi dobila male torte ili u keramičkim zdjelicama te u šalicama.
Dobar tek!

Još recepata potraži na portalu Gastro.

Posjeti missZDRAVA.hr