Pinca s grožđicama i narančinom koricom bez jaja

shutterstock
Prijatelji životinja pozivaju na suosjećanje i slavljenje života uz tradicionalna uskrsna jela na biljnoj bazi, uživaj u ovoj slasnoj pinci.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg glatkog brašna
  • 40 g svježeg kvasca
  • 200 g margarina
  • 220 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • pola žličice kurkume
  • 5 dl sojinog mlijeka
  • korica 1 naranče
  • 1 čašica ruma
  • pola šalice grožđica
  • 3 žlice jabučnog sirupa.

  Tradicionalni slatki kruh Uskrsna pinca za slatko jutro

Priprema:

  1. U zdjelici izmrviti kvasac, dodati pola žličice šećera i 1 dl mlakog sojinog mlijeka. Ostaviti na toplome 15-ak minuta da se diže i zapjeni. Prosijati brašno, dodati šećer, vanilin šećer, sol, kurkumu, narančinu koru. U to dodati kvasac, otopljeni margarin i ostatak toplog mlijeka.
  2. Smjesu dobro izmijesiti sve dok površina ne postane glatka. Tijesto zatim prebaciti u pobrašnjenu posudu, pokriti krpom i ostaviti da se diže najmanje 8-10 sati ili preko noći. Grožđice staviti da omekšaju u malo posoljene vode. Nakon dizanja, u tijesto dodati ocijeđene grožđice, razdijeliti ga na tri jednaka dijela i oblikovati kugle.
  3. Svaki komad posebno staviti na papir za pečenje i ponovno ostaviti dizati. Nakon nekoliko sati na svakoj lopti tijesta napraviti tri duboka reza s gornje strane od sredine prema dolje u tri smjera i staviti peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, oko 45 minuta. Kad je gotovo, još vruće preliti jabučnim sirupom.
     
Posjeti missZDRAVA.hr