Pileće curry rolice s kus-kusom

Prošlog tjedna čitala si o različitim začinima i njihovim utjecajima na organizam, ali nisam spomenula jedan vrlo poznat i ukusan začin: indijski curry. Curry (kari) je  mješavina više različitih začina, a najčešći su : korijander, kurkuma, kim, piskavica, đumbir, češnjak, cimet, kardamom, gorušica. Curry možeš ubaciti u jela od mesa, povrća, žitarica, ali i u deserte
Vidi originalni članak

Djeluje ljekovito na različite bolesti, od artritisa do prevencije raka. Međutim ne treba pretjerivati jer unatoč dobrobiti za organizam, velike količine začina mu mogu i štetiti.

Sastojci:

  • 1 pileći file
  • 3 žlice ulja + kurkuma + kim + sol
  • 1 šalica kus - kusa
  • 1/3 šalice mahuna
  • 1/2 luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica curryja
  • 1 žlica umaka od rajčice
  • 1 šalica špinata
  • 1 žlica ulja
  • 1/2 žlice brašna + voda

Priprema:

Piletinu dobro istuci kako bi što lakše pravila rolice te je mariniraj u mješavini ulja, kurkume, kima i soli oko pola sata. U loncu na ulju poprži sitno nasjeckani luk i dodaj mahune. Pirjaj na laganoj vatri i dodaj umak od rajčice, sitno nasjeckani češnjak i curry. U šalici pomiješaj brašno s vodom i polako dodaji u umak do željene gustoće. Skuhaj špinat u slanoj vodi i začini češnjakom. Piletinu napuni dijelom smjese od špinata i zarolaj u rolicu. Rolicu obavij koncem za pečenje te stavi u vatrostalnu posudu. Piletinu prelij umakom i peci u pećnici na 200 stupnjeva  od 25 do 30 minuta. Na površinu možeš dodati malo topljivog sira i zapeći. Za to vrijeme, skuhaj kus -kus prema uputama na vrećici. Piletinu posluži sa couscousom i umakom. Dobar tek!

Više o Kristininoj ljubavi prema zdravoj hrani možeš doznati na njezinom blogu La Patisserie.

Posjeti missZDRAVA.hr