Pileće curry rolice s kus-kusom
Djeluje ljekovito na različite bolesti, od artritisa do prevencije raka. Međutim ne treba pretjerivati jer unatoč dobrobiti za organizam, velike količine začina mu mogu i štetiti.
Sastojci:
- 1 pileći file
- 3 žlice ulja + kurkuma + kim + sol
- 1 šalica kus - kusa
- 1/3 šalice mahuna
- 1/2 luka
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica curryja
- 1 žlica umaka od rajčice
- 1 šalica špinata
- 1 žlica ulja
- 1/2 žlice brašna + voda
Priprema:
Piletinu dobro istuci kako bi što lakše pravila rolice te je mariniraj u mješavini ulja, kurkume, kima i soli oko pola sata. U loncu na ulju poprži sitno nasjeckani luk i dodaj mahune. Pirjaj na laganoj vatri i dodaj umak od rajčice, sitno nasjeckani češnjak i curry. U šalici pomiješaj brašno s vodom i polako dodaji u umak do željene gustoće. Skuhaj špinat u slanoj vodi i začini češnjakom. Piletinu napuni dijelom smjese od špinata i zarolaj u rolicu. Rolicu obavij koncem za pečenje te stavi u vatrostalnu posudu. Piletinu prelij umakom i peci u pećnici na 200 stupnjeva od 25 do 30 minuta. Na površinu možeš dodati malo topljivog sira i zapeći. Za to vrijeme, skuhaj kus -kus prema uputama na vrećici. Piletinu posluži sa couscousom i umakom. Dobar tek!
Više o Kristininoj ljubavi prema zdravoj hrani možeš doznati na njezinom blogu La Patisserie.