Pikantna piletina s maslinama

U akciji ''Kuhaj u ritmu zime'' ovotjedna pobjednica je Snježana iz Gline, koja je svoju pikantnu piletinu s maslinama pripremila u vrećici za pečenje i sa začinima Maggi Sočno iz pećnice. Isprobaj njezin recept, a ako želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, i ti nam pošalji svoj originalni zdravi zimski recept i fotografiju gotovog jela
Vidi originalni članak

Kuharica tjedna Snježana Lipak za nagradu od Maggija dobiva poklon paket proizvoda Maggi Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Saznaj kako i ti možeš sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu zime!"

Sastojci

  • 1 pile
  • chili u prahu
  • začini Maggi sočno iz pećnice s paprikom
  • zelene masline
  • 1 žlica brašna

Priprema

  1. Pile izrezati na komade. Natrljati ga Maggi začinima i chilijem u prahu.
  2. Marinirane komade piletine posložiti u Maggi vrećicu za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 C. Peći oko sat vremena.
  3. Kad se piletina ispeče, u umak od pečenja dodati žlicu glatkog brašna razmućenog s malo vode te masline.
  4. Umak kratko prokuhati na štednjaku, te ga preliti preko pečene piletine.
  5. Kao prilog možeš servirati rižu s crvenim grahom.
Posjeti missZDRAVA.hr