Pecivo sa sojinim jogurtom

U proljetna sunčana jutra nekako je lakše ustati, a dobijemo i volju napraviti nešto posebno za sebe. Makronovina učiteljica kuhanja, Tončika Cukrov predlaže ti da napraviš jutarnja jogurt peciva, koja su odličan izbor za doručak. Priprema je jednostavna, a ispeći će se dok se spremaš za dnevne aktivnosti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 30 dag brašna tip 850
  • 3 žlice bio margarina 
  • 3 žlice praška za pecivo bez aluminija
  • sol
  • 3 dcl sojinog jogurta
  • 1,5 dcl vode
  • ½ žličice rižinog slada ili agavinog sirupa

Priprema:

U prosijano brašno stavi sol i margarin te izmrvi rukama. Dodaj prašak za pecivo i promiješaj. Sojin jogurt dobro promiješaj, i ulij u brašno te dodaj vode po potrebi tako da dobiješ mekše tijesto. Podijeli smjesu u dva dijela i razvaljaj tijesto na debljinu od pola centimetra. Reži po dužini na trake od oko 8 centimetara širine te ih zareži po sredini. Peci u zagrijanoj pećnici na 180 C oko 20 minuta, dok blago porumene. Vruće premaži sladom i peciva posluži dok su topla.

Radionica kuhanja kvinoje u Makronovi

Ako želiš upotpuniti svoje kulinarsko umjeće dođi na Makronovinu blic radionicu kuhanja koju vodi Ana Janjatović Zorica. Kvinoja - super žitarica sadrži više proteina od drugih žitarica, a u količini amino-kiselina može se mjeriti sa sojom. Sadrži također i visoku razinu kalcija, željeza, vlakana, B-vitamina, E-vitamina i fosfora. Nema glutena. Može se kombinirati na bezbroj načina pa je svakako uvrsti u prehranu, a na blic radionici kuhanja u Makronovi, kvinoja - super žitarica, Ana Janjatović Zorica dat će ti odlične ideje, nakon kojih ćeš zasigurno poželjeti kvinoju jesti češće. Radionica će se održati u utorak, 23.travnja od 17 do 19 sati, prijave na broj 01/ 4847 119. www.makronova.com

Ako se ipak odlučiš za doručak jesti zdravi sendvič ideju potraži ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr