Pecivo sa sojinim jogurtom
Sastojci:
- 30 dag brašna tip 850
- 3 žlice bio margarina
- 3 žlice praška za pecivo bez aluminija
- sol
- 3 dcl sojinog jogurta
- 1,5 dcl vode
- ½ žličice rižinog slada ili agavinog sirupa
Priprema:
U prosijano brašno stavi sol i margarin te izmrvi rukama. Dodaj prašak za pecivo i promiješaj. Sojin jogurt dobro promiješaj, i ulij u brašno te dodaj vode po potrebi tako da dobiješ mekše tijesto. Podijeli smjesu u dva dijela i razvaljaj tijesto na debljinu od pola centimetra. Reži po dužini na trake od oko 8 centimetara širine te ih zareži po sredini. Peci u zagrijanoj pećnici na 180 C oko 20 minuta, dok blago porumene. Vruće premaži sladom i peciva posluži dok su topla.
Radionica kuhanja kvinoje u Makronovi
Ako želiš upotpuniti svoje kulinarsko umjeće dođi na Makronovinu blic radionicu kuhanja koju vodi Ana Janjatović Zorica. Kvinoja - super žitarica sadrži više proteina od drugih žitarica, a u količini amino-kiselina može se mjeriti sa sojom. Sadrži također i visoku razinu kalcija, željeza, vlakana, B-vitamina, E-vitamina i fosfora. Nema glutena. Može se kombinirati na bezbroj načina pa je svakako uvrsti u prehranu, a na blic radionici kuhanja u Makronovi, kvinoja - super žitarica, Ana Janjatović Zorica dat će ti odlične ideje, nakon kojih ćeš zasigurno poželjeti kvinoju jesti češće. Radionica će se održati u utorak, 23.travnja od 17 do 19 sati, prijave na broj 01/ 4847 119. www.makronova.com
Ako se ipak odlučiš za doručak jesti zdravi sendvič ideju potraži ovdje.