Pečeni krumpir s limunom i češnjakom
Krumpir je jedna od najomiljenijih namirnica na svijetu. Volimo ih pečene, kuhane, pržene... Recepata je nebrojeno.
Mi ti donosimo recept za pečeni krumpir s češnjakom i limunom. Iako ti se na prvu čini kako bi to moglo biti komplicirano, garantiramo ti da su ovi krumpiri toliko jednostavno za napraviti i toliko su ukusni da ne bi trebao čekati niti minutu da ih pripremiš.
Sastojci:
- 8 žlica maslaca
- 1 kg krumpira
- 1 žlica maslinovog ulja
- 4 režnja češnjaka
- 2 limuna
- 1 žličica soli
- 2 žlice nasjeckanih svježih listova origana
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
- Otopiti maslac u većoj zdjeli.
- Oguliti i narezati krumpir veličine 2,5 cm.
- Krumpir dodati u otopljeni maslac, dodati maslinovo ulje i dobro pomiješati da se sastojci sjedine.
- Usitniti češnjak i pomiješati ga s 1/4 šalice limunova soka. Sve to dodati u krumpir, posoliti i dobro pomiješati. Višak tekućine ocijediti.
- Krumpir prebaciti u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Krumpir rasporediti u jednom sloju.
- Peći dok krumpir ne postane zlatno-smeđe boje (35-45 minuta)
- U međuvremenu nasjeckati origano i kad je krumpir gotov, posuti origanom i lagano promiješati.
Dobar tek!