Pečene gljive s njokima iz pećnice
Ovo jelo možeš napraviti vrlo brzo, a bogato je okusima i zanimljivo jer je iz pećnice. Pomiješaj gljive s nekim iz skupine plavih sireva ( Gorgonzola, Stilton i Roquefort.) njokima i špinatom, ubaci u pećnicu i za pola sata imat ćeš aromatičan obrok.
Navedeni sastojci dovoljni su za tri serviranja.
Sastojci:
- 250 g gljiva
- 500 g njoka (možeš sama napraviti zdraviju verziju njoka od batata)
- 3 žlice maslinova ulja, plus još malo za polijevanje
- 160 g baby špinata
- 100 g plavog sira
Priprema:
- Ugrij pećnicu na 200 C stupnjeva.
- Njoke kratko prokuhati u kipućoj vodi.
- Izreži gljive na kriške i stavi ih u pećnicu zajedno s njokima te polij s tri žlice maslinova ulja.
- Peci od 25 do 30 minuta uz povremeno miješanje kako se njoki ne bi slijepili.
- Kada njoki dobiju zlatnu boju, polovicu špinata stavi po gljivama i njokima i po njima nadrobi sir.
- Vrati sve natrag u pećnicu dok se sir ne rastopi i posluži s ostatkom špinata začinjenim s maslinovim uljem.
Nutritivne vrijednosti po jednom serviranju:
- 469 kcal
- 23 g masnoća
- 46 g ugljikohidrata
- 2 g šećera
- 4 g vlakana
- 17 g proteina
- 1, 9 g soli
Izvor: Good Food magazin
Čitatelji će i ove godine svojim glasovima odlučivati o tome tko će sve ponijeti titulu Gastro zvijezde. Zato skokni na stranicu Gastro zvijezde i glasujte za svoje favorite.