Sočne palačinke od heljdinog brašna

Donosim ti recept za zdrave veganske palačinkeod heljdinog brašna i bez glutena. Palačinke možeš raditi i u slanoj i u slatkoj varijanti. Psyllium ljuskice u receptu dodatno vežu smjesu, a i zdrave sujer reguliraju probavu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 g heljdinog brašna
  • 1 žlica psylliuma
  • oko 500 ml sojinog mlijeka (da bude gusta smjesa kao za klasične palačinke)
  • malo soli
  • malo veganskog margarina ili kokosovog ulja (za tavu)

Za slanu varijantu po želji: papar, curry, origano i sl.
Za slatku varijantu: agavin sirup, cimet

Priprema:

Pomiješaj brašno, psyllium, sol, začine i umiješaj sojino mlijeko. Nakon 15 minuta promiješaj i peci na tavi premazanoj s malo margarina ili kokosovog ulja.

Napomene: Slane palačinke puni umakom od gljiva, pirjanim povrćem i sl.,a slatke nekim pekmezom ili namazom od kakaa ili rogača. Možeš dodati u tijesto i žličicu praška za pecivo ako želiš da budu rahlije i deblje.

Maju možeš pratiti i na Facebooku Instagramu.

Posjeti missZDRAVA.hr