Palačinke bez jaja, mlijeka i šećera
Omiljena obiteljska slastica, brz, jednostavan i ukusan desert, ali i slano jelo koje potiče maštu – sve su to palačinke. Diljem svijeta pripremaju se na mnogo različitih načina, od delikatnih francuskih crepes do malenih ruskih od heljdinog brašna.
Makronova predlaže pripremu veganskih palačinki – bez jaja i kravljeg mlijeka, za sve one koji ne mogu ili ne žele konzumirati te dvije namirnice.
Osnovu tijesta čine brašna od organski uzgojenih cjelovitih žitarica koja donose obilje hranjivih sastojaka i podržavaju probavu. Moguće su njihove raznolike kombinacije koje se mogu sljubljivati sa slanim ili pak slatkim nadjevima. Za slatke koristit ćemo marmelade od organskog voća bez šećera, te sladove od cjelovitih žitarica i tako izbjeći bijeli šećer i zaštiti imuni sustav i čitav organizam od njegovog lošeg djelovanja.
Evo jedne slasne kombinacije:
Sastojci:
- 1 šalica brašna 1100
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žlica hladno prešanog suncokretovog ulja
- 1/2 žličice jabučnog octa
- prstohvat soli
- prstohvat cimeta
- zobeno mlijeko
Priprema:
Zamiješaj smjesu za palačinke, ostavite da kratko odstoji, pa ispecite na hladno prešanom suncokretovom ulju za prženje. Punite ih domaćom marmeladom od šljiva bez šećera.
Na radionici kuhanja "101 palačinka" Ane Janjatović-Zorica u Makronovi u utorak 19. listopada od 17 do 20.30 sati možeš naučitiv kako pripremiti zapečene palačinke od heljdinog brašna,kukuruzne palačinkes umakom od povrća, slasne palačinke sa slatko-orašastim namazom, čoko-kokosnice i pirove palačinke s marmeladom od suhog voća.
Više info: www.makronova.com