Osvježavajuća panna cotta od malina

Pred nama je još jedan vrući vikend koji sam odlučila iskoristiti za izradu osvježavajuće ljetne poslastice panna cotte, što u prijevodu znači kuhana krema. Od milja je zovu i savršenom kremom, po strukturi je slična pudingu, a kao rezultat nastaje ukusni desert koji se doslovno topi u ustima
Vidi originalni članak

U originalnom receptu panna cota nastaje od slatkog vrhnja, no ja sam je pripremila bez laktoze tako da je izvrsna kombinacija za sve koji su osjetljivi na mliječne proizvode. Od svega toga najviše mi se sviđa što se može napraviti jako brzo te je idealna za početnike u kuhinji. Pripremi ovaj desert koji odiše jednostavnošću i užitkom!

Sastojci:

  • 250 ml kokosovog mlijeka + 50 ml dodatnog kokosovog mlijeka
  • 200 ml pirea od malina
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1 velika žlica agar agar praha razmućenog u 50 ml kokosovog mlijeka
  • prstohvat vanilije
  • 5-6 žlica meda (umjesto meda možeš koristi i sirovu agavu)

Priprema:

  1. U blenderu pomiješaj kokosovo mlijeko, pire od malina, sok od limuna te sladila do fine smjese. 
  2. U posebnoj zdjeli dobro pomiješaj agar agar s kokosovim mlijekom da se ne stvore grudice. 
  3. U lonac za kuhanje prebaci smjesu kokosovog mlijeka i malina, zakuhaj, dodaj razmućeni agar agar i kuhaj oko 5 minuta stalno miješajući. 
  4. Uzmi kalupe i napuni smjesom te ostavi pola sata na sobnoj temperaturi da se stisne. 
  5. Smjesu prebaci još oko pola sata u hladnjak ili zamrzivač da nastane fini slatko kiselkasti žele.

Napomena: Kada smjesa bude kuhana, agar agar se neće stisnuti odmah već za pola sata.

Uživaj!

Pripremi čokoladne mousse košarice s malinama prema Heleninom receptu.

Posjeti missZDRAVA.hr