Niskokalorična juha od tikvica
Ovih dana kao da nije ljeto - pada kiša, gradovi su poplavljeni, temperature niske i nema kupača na plažama. Kako bih se zagrijala, napravila sam jednostavnu juhu koja godi u ovo kišno vrijeme. Juha sama po sebi nije kalorična, a uz nju možeš poslužiti prepečeni kruh ili neki drugi škrobni dodatak. Međutim, ukusna je i bez dodataka
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 luk
- 1 mrkva
- 1 paprika
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice kremastog sira
- 4 dcl vode
- maslinovo ulje
- bučino ulje i bučine sjemenke (po želji)
- sol, začini po želji
- voda po potrebi
Priprema:
- Nasjeckaj luk, češnjak i papriku te ih dinstaj na maslinovu ulju dok ne omekšaju.
- Dodaj mrkvu nasjeckanu na kolutiće i povremeno podlijevaj vodom kako bi omekšala.
- Na kraju dodaj tikvice te ih dinstaj dok ne omekšaju.
- Dio povrća usitni ručnim mikserom, vrati u lonac te prelij vodom.
- U juhu umiješaj kremasti sir te začine.
- U suhoj tavici preprži bučine sjemenke dok se ne napuhnu te ih zatim posipaj po juhi.
- Juhu dodatno ukrasi kapljicama bučina ulja.
Dobar tek!
Potraži još zanimljivih recepata Kristine Grofelnik.
Recept za kruh s tikvicama potraži na portalu Gastro.hr.