Neki to vole ljuće - pikantna juha s heljdom i kukuruzom

Thinkstock
Od pileće ili riblje do povrtne, juha je uvijek ukusan i zdrav izbor u svako dobar dana. Svečani ručak je nezamisliv bez ovog jela, a prehladu ili gripu ne bismo preživjeli bez domaće juhe po maminom receptu. Evo prijedloga za jednu zdravu i pikantnu juhu za one koji vole hranu jačeg okusa.
Vidi originalni članak

Za pripremu pikantne juhe s heljdom i kukuruzom trebat ćeš:

  • žlicu maslinova ulja
  • 1 luk
  • 1 crvenu slatku papriku
  • mljevenu papriku
  • 3 češnja češnjaka
  • 50 g heljde
  • 4 dcl povrtnog temeljca
  • 480 g graha
  • 2 mrkve
  • manju konzervu kukuruza šećerca
  • lovorov list
  • šaku korijandra
  • 2 žlice soka od limete
  • 4 dcl vode
  • sol i papar.

Zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Pirjaj sitno nasjeckani luk i papriku 5 minuta pa dodaj protisnuti češnjak i heljdu pa sve zajedno pirjaj 3 minute.

Palačinke od heljdina brašna

Umiješaj povrtni temeljac, grah, kukuruz, lovorov list, mljevenu papriku i vodu. Posoli i popapri pa poklopi posudu i kuhaj sve na srednjoj vatri dok ne zakipi.

Smanji vatru i kuhaj još 20 minuta dok heljda ne omekša. Na kraju umiješaj nascjeckani korijander i sok od limete.

Salata od amaranda, heljde i feta sira

Posjeti missZDRAVA.hr