Muffini od bundeve i naranče

Kao recept sezone 'Kuhaj u ritmu jeseni 2014.' odabrali smo recept za narančaste muffine od bundeve Silvane Banovac. Pošalji nam recept za svoje jesensko jelo i sudjeluj u akciji. Kuharica koju odaberemo osvojit će nagradu. Potraži obrazac u članku i prijavi se
Vidi originalni članak

Svaki recept tjedna komentirati će suradnik GoGreen tržnice i zajedno s redakcijom sudjelovati u izboru najboljeg recepta na kraju sezone.

Svoj recept pošalji ovdje.

Najboljim kuharicama tjedna Healthy box nagrade sa zdravim namirnicama osigurala je GoGreen tržnica.

Sastojci:

Za muffine:

  • 25 dag brašna
  • 2 dl mlijeka
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 4 žlice pirea od bundeve
  • 2 jaja
  • ½ praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 2 žlice kakaa
  • 17 dag muscovado šećera
  • 1 vanilin šećer s okusom ruma
  • naribana korica 1 naranče
  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 1 dl ulja

Za kremu:

  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 7,5 dkg muscovado šećera
  • 1 žličica likera od naranče
  • 1,5 dcl soka iscijeđene naranče
  • 4 žlice pirea od bundeve
  • 4 lista želatine
  • naribana korica jedne naranče
  • 1,5 dcl vrhnja za šlag

Priprema:

Muffini:

Prosij brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u zdjelu. Napravi udubinu, ulij kiselo vrhnje, mlijeko, muscovado šećer, kakao, naribanu koricu naranče, rastopljenu čokoladu, jaja, ulje, pire od bundeve i vanilin šećer s okusom ruma. Zamijesi tijesto (ja ga zamijesim vilicom). Ulij dio smjese u košarice, stavi žličicu kreme od naranče (bez vrhnja za šlag) te povrh toga još smjese. Peci u zagrijanoj pećnici na 180° oko 15 minuta.

Krema:

Na pari zagrijavaj jaja, muscovado šećer i sok od naranče uz stalno miješanje dok se smjesa malo ne zgusne. U međuvremenu namoči 4 listića želatine u hladnoj vodi. Nakon što se smjesa malo zgusne, makni je s vatre, dodaj ocijeđene listove želatine te pire od bundeve i pusti da se ohladi. Ovom kremom puni muffine (1 mala žličica za svaki muffin i to redom smjesa – krema – smjesa). Muffine pusti da se ohlade u kalupima, zatim ih izvadi iz kalupa te ih ukrasi ostatkom kreme od naranče u koju treba dodati istučeno vrhnje za šlag i posipati naribanom koricom naranče.

Dobar tek!


Zanima te više o GoGreen tržnici?

Komentar Marijane Kuduz suradnice GoGreen tržnice

Odlična ideja za jednostavan, a opet atraktivan jesenski desert. Bundeva je divna i jako zahvalna namirnica od koje možeš raditi brojna slana i slatka jela,. Očarava svojim finim okusom i bojom, a u ovoj kombinaciji s citrusnim notama će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce. Slatkoća bundeve prožeta svježinom i aromom naranče osvježit će te, ali i okrijepiti. Ovakav muffin može poslužiti kao zanimljiv međuobrok, ali i idealan desert za večeru s prijateljima. Da bi dobio malo božićnog, blagdanskog ugođaja, predlažem dodatak cimeta, đumbira i anisa u prahu. Ovi ljekoviti začini će dati egzotičnu notu jelu i osnažiti te za nadolazeće zimske dane.

Posjeti missZDRAVA.hr