Muffini od buče za sladak ulazak u jesensku sezonu
Kada poželite nešto slatko, možete napraviti ovu finu i sočnu kombinaciju. Muffini su vrlo brzo gotovi, rade se u jednoj posudi i nestaju još brže nego što su nastali!
Možete ih jesti same ili ih prerezati i namazati omiljenom marmeladom – ja sam stavila svoju domaću od šipka i odlično se slaže!
Druge recepte blogerice Laure potražite na njenom blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 200 gr naribane mrkve (dvije velike mrkve)
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica šećera
- Prstohvat soli
- 30 gr maslaca
- 100 gr bučinog brašna
- 2 žlice lanenog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- Bučine golice
Postupak:
- Dvije velike mrkve na sitno naribajte u posudi.
- Naribanoj mrkvi dodajte dva jaja, šećer i prstohvat soli te sve dobro promiješajte.
- U maloj posudici ili tavici otopite maslac te ga dodajte u smjesu.
- U mokre sastojke sada umiješajte suhe, odnosno bučino i laneno brašno te prašak za pecivo.
- Tijesto rasporedite u kalupe za muffine, na vrh dodajte malo bučinih golica i stavite peći na 180 stupnjeva 15 minuta.
- Muffine možete poslužiti same ili ih narezati i namazati omiljenom marmeladom.
- Dobar tek!