Muffini od batata sa špinatom i feta sirom

Guliver/Shutterstock
Oguli slatki krumpir i nareži ga na sitne komade. Stavi ih u posudu s toliko vode da ihj samo pokriješ. Kuhaj na laganoj vatri dok ne omekšaju. Po potrebi dolij još vode, pa ocijedi kad je kuhan. Još toplom batatu dodaj vrhnje za kuhanje i pasiraj štapnim mikserom.
Vidi originalni članak

Brašno pomiješaj s praškom za pecivo. Dodaj usitnjenu fetu. Mikserom umiješaj jaja, mlijeko, ulje i pasirani batat. Postupno dodaj brašno sa sirom, malo soli i muškatnog oraščića.Na kraju umiješaj kosane listove špinata. Kalup za muffine premaži maslacem i napuni pripremljenom smjesom. Peci oko 20 minuta, na 180 stupnjeva Celzijevih.

Sastojci:

  • 200 g očišćenih batata
  • 300 g brašna
  • vrećica praška za pecivo
  • 1/ dl vrhnja za kuhanje
  • 2 jaja
  • 1/2 dl mlijeka
  • sol
  • 1/2 dl ulja
  • šaka listova mladog špinata
  • 80 g feta sira
  • prstohvat muškatnog oraščića

Bezglutenski čokoladni muffini

Posjeti missZDRAVA.hr