Sočni muffini od ruma, limuna i vanilije
Neodoljiv spoj limuna, ruma, vanilije i kokosovog ulja čini ove muffine neopisivo ukusnima i mekanima. Predlažem ti da ih testiraš prije Božića jer sam sigurna da će ti se toliko svidjeti da ćeš ih ponoviti za Božić jer naprosto mirišu blagdanski
Sastojci za 6 većih muffina:
- 3 jaja
- 60 ml agavinog sirupa
- sjemenke 1 vanilije ili 10 g vanilin šećera
- malo ribane limunove korice
- 2 žlice ruma
- 140 ml ekstradjevičanskog kokosovog ulja
- 110 g pirovog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
Za punjenje: marmelada od šljive, višnje ili jagode
Priprema:
- U jednoj zdjeli istuci jaja, vanilin i agavin sirup.
- Dodaj kokosovo ulje, rum, limunovu koricu i još malo promiješaj mikserom.
- Za kraj dodaj brašno i prašak za pecivo te izmiksaj posljednji put kako bi se sastojci sjedinili.
- U pripremljene kalupe za muffine izlij smjesu (ali tek malo više od polovice kalupa) te u sredinu stavi po jednu punu žličicu marmelade.
- Peci na 180 stupnjeva, od 20 do 25 minuta, odnosno dok muffini ne poprime zlatnosmeđu boju. Tijesto se ne smije lijepiti za čačkalicu.
- Gotove muffine izvadi iz pleha i ostavi hladiti malo na metalnoj rešetki, a nakon toga navali i dobar tek!