Ukusan i osvježavajući mousse od jabuka, cimeta i limuna

Guliver/Shutterstock
Prvi korak: jabuke oguli, očisti i izreži na kocke. Stavi ih u posudu, dolij vode toliko da budu prekrivene, cimet i kuhaj dok se ne raskuhaju. Izvadi koru cimeta, a jabuke pasiraj štapnim mikserom.
Vidi originalni članak
  • Drugi korak: Dodaj šećer, limunovu koricu i sok pola limuna. Kad zavrije dodaj škrobno brašno razmućeno u hladnom soku od jabuka. Još koju minutu miješaj i makni s vatre. Ostavi neka se pire ohladi.
  • Treći korak: Za to vrijeme istuci slatko vrhnje u šlag, pa pomiješaj s pripremljenim pireom od jabuke. Razdijeli u staklene čaše za desertne kreme i stavi mousse u hladnjak.

Sastojci:

  • 6 do 8 jabuka
  • komadić cimetove kore
  • 100 g smeđeg šećera
  • naribana limunova korica
  • sok 1/2 limuna
  • prstohvat mljevenog klinčića i muškatnog oraščića
  • 2 žlice škrobnog brašna
  • 3 žlice soka od jabuke
  • 3 do 4 dl slatkog vrhnja

Pročitaj 10 jako dobrih razloga zašto trebaš jesti jabuke.

Posjeti missZDRAVA.hr