Mousse od bundeve

Tijekom jeseni što češće uživaj u bundevi, niskokaloričnoj i zdravoj sezonskoj namirnici. No ako napraviš zimnicu, moći ćeš ju jesti i tijekom zime! Donosimo ti recept Tončike Cukrov za mousse od bundeve, od kojeg poslije brzo možeš napraviti kašicu za bebe, juhu, ili kremu za kolače
Vidi originalni članak

Bundeva je izuzetno ukusna i hranjiva, a sadrži samo 28 kalorija na 100 grama, pa je zbog toga idealna dijetna namirnica. Vrlo povoljno djeluje i na zdravlje: regulira probavu, smanjuje smetnje s mokraćnim putevima, a povoljno djeluje i na ten kod djece i odraslih. Znanstveno je dokazano da bundevine sjemenke i ulje pozitivno djeluju na probleme s prostatom. Kod žena pak bundeva može ublažiti nedostatak željeza.

S obzirom na sve te dobrobiti, bilo bi šteta jesti bundevu samo u jesen. Zato ti predlažemo da od nje napraviš zimnicu, a ako budeš slijedila određena pravila u pripremi, dobit ćeš uistinu zdrav dodatak jelima koji možeš koristiti tijekom cijele godine.

Isprobaj ovaj recept Makronovine učiteljice kuhanja Tončike Cukrov:

Sastojci:

  • 1 kg bundeve (hokaido, argenta, misirača)
  • 3 prstohvata soli
  • 1 ½ dcl vode

Priprema:

Očišćenu i oguljenu bundevu narezati na veće komade te staviti poklopljeno kuhati na laganoj vatri. Kuhati dok ne ispari sva tekućina, a tada sve zdrobiti (izmiksati). Staviti u staklenku i zatvoriti je, potom ostaviti hladiti. Drugi dan staklenku sa zimnicom pasterizirati – kuhati u vodi dok se ne pojave mjehurići.

Mousse od bundeve možeš koristiti kao kašicu za bebe, a odličan je i u juhama, kao zgušnjivač te kao važan sastojak pri spravljanju kolača i drugih slastica.

Pogledaj na što trebaš paziti kod pripreme slatke zimnice i kako možeš napraviti zdravi džem od šljiva!

Posjeti missZDRAVA.hr