Mladi hrskavi krumpir iz pećnice sa začinskim biljem na drugačiji način

shutterstock Spoj svježeg bilja, češnjaka i mladog krumpira oduševit će te jer je istovremeno hrskav i mekan
Za neke prilog, za neke glavno jelo. Krumpir je veoma svestrana namirnica i gotovo svi imamo omiljeni način njegove pripreme. Ako još nisi probala ovaj, svakako ga uvrsti na današnji jelovnik.
Vidi originalni članak
Spoj svježeg bilja, češnjaka i mladog krumpira oduševit će te jer je istovremeno hrskav i mekan. Nevjerojatno!

Sastojci:

  • 500 g mladog krumpira
  • sol po ukusu
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 2 velika režnja češnjaka
  • 2 žlice svježeg timijana
  • nasjeckan svježi peršin

za 6 popečaka Popečci od krumpira i mladog luka sa zelenim umakom

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva. U veliki lonac stavi krumpir. Dodaj dovoljno vode da ga prekrije pet centimetara iznad površine. Pričekaj za zakipi. Dodaj jednu žlicu soli, smanji vatru na najmanju postavku i lagano kuhaj dok ne omekša, 15 do 20 minuta. Ovisno o veličini, procijeni ako ga treba ranije izvaditi.
  • Na lim za pečenje obložen masnim papirom dodaj jednu žlicu ulja. Stavi svaki krumpir na lim i dnom čaše lagano ga pritisni dlanom i zgnječi, ali pripazi da ipak ostane u jednom komadu. Vrhove premaži žlicom ulja i peci 20 do 25 minuta.
  • U maloj zdjeli pomiješaj maslac, češnjak, timijan i preostalu žličicu ulja. Time premaži krumpire i dodatno zapeci kako bi poprimili zlatnosmeđu boju i kako bi postali hrskav izvana. Trebat će im između pet i sedam minuta.
  • Pospi krumpir peršinom i posoli po ukusu.

hrskavo i zdravije Recept za domaći čips od krumpira iz pećnice

Posjeti missZDRAVA.hr