Mladi hrskavi krumpir iz pećnice sa začinskim biljem na drugačiji način
Spoj svježeg bilja, češnjaka i mladog krumpira oduševit će te jer je istovremeno hrskav i mekan
Za neke prilog, za neke glavno jelo. Krumpir je veoma svestrana namirnica i gotovo svi imamo omiljeni način njegove pripreme. Ako još nisi probala ovaj, svakako ga uvrsti na današnji jelovnik.
Spoj svježeg bilja, češnjaka i mladog krumpira oduševit će te jer je istovremeno hrskav i mekan. Nevjerojatno!
Sastojci:
- 500 g mladog krumpira
- sol po ukusu
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica maslaca
- 2 velika režnja češnjaka
- 2 žlice svježeg timijana
- nasjeckan svježi peršin
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva. U veliki lonac stavi krumpir. Dodaj dovoljno vode da ga prekrije pet centimetara iznad površine. Pričekaj za zakipi. Dodaj jednu žlicu soli, smanji vatru na najmanju postavku i lagano kuhaj dok ne omekša, 15 do 20 minuta. Ovisno o veličini, procijeni ako ga treba ranije izvaditi.
- Na lim za pečenje obložen masnim papirom dodaj jednu žlicu ulja. Stavi svaki krumpir na lim i dnom čaše lagano ga pritisni dlanom i zgnječi, ali pripazi da ipak ostane u jednom komadu. Vrhove premaži žlicom ulja i peci 20 do 25 minuta.
- U maloj zdjeli pomiješaj maslac, češnjak, timijan i preostalu žličicu ulja. Time premaži krumpire i dodatno zapeci kako bi poprimili zlatnosmeđu boju i kako bi postali hrskav izvana. Trebat će im između pet i sedam minuta.
- Pospi krumpir peršinom i posoli po ukusu.