Medenjaci od bundeve

Dina Popović nam je poslala recept za medenjake od bundeve kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu jeseni'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav recept s jesenskim namirnicama i otkrij svoju zdravu jesensku tajnu
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni" potraži ovdje.

Sastojci:

  • 1 Butternut bundeva
  • 2 šalice brašna,
  • 1/2 praška za pecivo,
  • 1 žličica cimeta,
  • 2 jaja,
  • 1 šalica smeđeg šećera,
  • 120 ml ulja

Priprema:

  1. Oguli bundevu
  2. Izreži je na male komadiće i peci oko 20 min., na 200 stupnjeva.
  3. Pomiješaj suhe sastojke u jednoj posudi, a u drugoj umuti jaja i šećer.
  4. Dodaj u jaja pire od bundeve i ulje.
  5. Na to dodaj i suhe sastojke.
  6. Sve izmiješaj.
  7. Malom žličicom oblikuj željene medenjake i peci 16 minuta na 160 stupnjeva.

Moja zdrava jesenska tajna je...

Dinina zdrava jesenska tajna krije se u jesenskim bojama u kojima uživa. ''Ove medenjake sam napravila od bundeve koja im daje posebnu slatkoću pa je tako okus medenjaka poseban i sladak premda nema ni trunčice meda.''

Posjeti missZDRAVA.hr