Marokanski cous cous

Poznati i jedini arapski restoran u Zagrebu Bazaar, preporučio nam je jedan od svojih specijaliteta koji nosi naziv po atraktivnoj arapskoj zemlji. Probaj i ti Marokanski cous cous sa povrćem i piletinom i osjeti dašak arapske kulture
Vidi originalni članak

Marokanski cous cous sa povrćem i piletinom 

Sastojci:

  • 4 komada piletine (batak ili zabatak)
  • 2 velika luka
  • 4 svježe rajčice
  • 2 l vode
  • 1 repa
  • 3 mrkve
  • 2 tikvice
  • 1 mala buča
  • 250 g kuhanog slanutka
  • preprženi bademi
  • grožđice
  • maslinovo ulje
  • začini: šafran, crvena paprika, cimet, mljeveni đumbir, kurkum, papar, peršin, korijander, sol

Priprema:

  1. Zagrij maslinovo ulje na laganom plamenu, dodaj nasjeckani luk i piletinu i prži 10-ak minuta.
  2. Umiješaj šafran, crvenu papriku, cimet, kurkum i đumbir. Pirjaj još 5 minuta.
  3. Dodaj repu, mrkvu i buču, tikvicu i peršin, korijander, rajčicu i vodu, smanji vatru i kuhaj 30 minuta.
  4. Nakon što si dodao grožđice i slanutak, kuhaj dok povrće i piletina ne omekšaju i na kraju dodaj sol i papar po želji.
  5. Cous cous kuhan na pari stavi na veliki tanjur i napravi rupu u sredini u koju ćeš staviti povrće i pileći batak. Poškropi s vodom u kojoj se kuhalo povrće i piletina, posipaj sa preprženim bademima i posluži odmah.

Povrće možeš zamijeniti bilo kojim sezonskim.

Dobar tek želi ti Bazaar.

Posjeti missZDRAVA.hr