Malo drugačije 'ćufte': Kineske okruglice od piletine sa sezamom i đumbirom

Guliver/Shutterstock
Pileća prsa volimo ponajprije zbog lakoće kojom se pripremaju. Dovoljno im je tek nekoliko minuta na vatri, a zatim ih možete kombinirati s najrazličitijim dodacima po samo svojoj želji. Upravo je to slučaj i s ovim, pikantnim i posve drugačijim mesnim okruglicama.
Vidi originalni članak

Pileće mljeveno meso začini čili papričicom, lukom i đumbirom. Dodaj kukuruzno brašno kako bi lakše oblikovala kuglice, a zatim sve uvaljaj u sezam. Okruglice možeš peći na ulju u woku ili običnoj tavi, ali i u pećnici, zaželiš li se zdravije varijante ručka.

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa
  • 2 bjelanjka
  • 2 glavice luka
  • 1 žličica čili papričice
  • 6 režnjeva češnjaka 
  • sol
  • 5 žlica sezama
  • 1 žlica ribanog korijena đumbira 
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • papar
  • ulje

Ideja za nedjeljni ručak: piletina s narančom i đumbirom Začini jesen: Mirisna piletina s narančom i đumbirom

Priprema:

  • U električnom mikseru ili blenderu usitni piletinu, češnjak, đumbir, čili, mladi luk i bjelanjke.
  • Kad sve bude dobro usitnjeno, dodaj kukuruzno brašno, luk, sol i papar.
  • Smjesu možeš ispasirati i štapnim mikserom. Kad dobiješ jednoličnu smjesu, oblikuj je u kuglice.
  • Uvaljaj svaku kuglicu u sezam. Ugrij malo ulja (po mogućnosti maslinovog ili kokosovog) u tavi ili woku (ako su tave s neljepljivom površinom neće ti trebati ulje) pa peci kuglice dok ne dobiju smećkastu boju.
  • Ako ih pripremaš za brunch ili večeru s frendicama, napikni ih na štapiće za ražnjiće kako bi ih se lakše jelo i kako bi bile atraktivnije. 

  sezam Za jače kosti i krvožilni sustav u prehranu uključi sjemenke sezama

Posjeti missZDRAVA.hr