Malo drugačije 'ćufte': Kineske okruglice od piletine sa sezamom i đumbirom
Pileća prsa volimo ponajprije zbog lakoće kojom se pripremaju. Dovoljno im je tek nekoliko minuta na vatri, a zatim ih možete kombinirati s najrazličitijim dodacima po samo svojoj želji. Upravo je to slučaj i s ovim, pikantnim i posve drugačijim mesnim okruglicama.
Pileće mljeveno meso začini čili papričicom, lukom i đumbirom. Dodaj kukuruzno brašno kako bi lakše oblikovala kuglice, a zatim sve uvaljaj u sezam. Okruglice možeš peći na ulju u woku ili običnoj tavi, ali i u pećnici, zaželiš li se zdravije varijante ručka.
Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa
- 2 bjelanjka
- 2 glavice luka
- 1 žličica čili papričice
- 6 režnjeva češnjaka
- sol
- 5 žlica sezama
- 1 žlica ribanog korijena đumbira
- 2 žlice kukuruznog brašna
- papar
- ulje
Priprema:
- U električnom mikseru ili blenderu usitni piletinu, češnjak, đumbir, čili, mladi luk i bjelanjke.
- Kad sve bude dobro usitnjeno, dodaj kukuruzno brašno, luk, sol i papar.
- Smjesu možeš ispasirati i štapnim mikserom. Kad dobiješ jednoličnu smjesu, oblikuj je u kuglice.
- Uvaljaj svaku kuglicu u sezam. Ugrij malo ulja (po mogućnosti maslinovog ili kokosovog) u tavi ili woku (ako su tave s neljepljivom površinom neće ti trebati ulje) pa peci kuglice dok ne dobiju smećkastu boju.
- Ako ih pripremaš za brunch ili večeru s frendicama, napikni ih na štapiće za ražnjiće kako bi ih se lakše jelo i kako bi bile atraktivnije.