Limun pločice koje se zaista jednostavno pripremaju
Najukusnije su kad su hladne, lagano posute šećerom u prahu. Nareži ih na kocke, posluži uz šalicu kave ili čaja i uživaj u ostatku dana.
Sastojci:
- 200 g omekšalog maslaca
- 550 g šećera ( možeš koristiti smeđi šećer iz organskog uzgoja)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 300 g brašna
- 6 jaja
- 3 velika limuna
- 180 ml limunovog soka
Priprema:
Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Dublju posudu za pečenje premaži maslacem. Omekšali maslac pomiješaj sa 100 g smeđeg šećera, ekstraktom vanilije i prstohvatom soli. Dodaj 250 g brašna pa izmiksaj u mekano tijesto. Tijesto utisni u pripremljenu posudu za pečenje i peci 15 – 18 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju po rubovima. Za to vrijeme pripremi nadjev. Izmiksaj jaja s 400 g smeđeg šećera, koricom tri limuna i sokom limuna. Miješaj sve dok smjesa ne bude glatka, a potom dodaj preostalih 50 g brašna. Izvadi pripremljeni biskvit iz pećnice, prelij nadjevom i vrati u pećnicu. Peci još otprilike pola sata, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim premjesti u hladnjak na dva sata.
Dobar tek!