Lazanje s mladim koprivama
Dina Popović poslala nam je recept za proljetne lazanje s koprivama, šampinjonima i domaćim rajčicama kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam svoj omiljeni zdravi recept s proljetnim namirnicama i fotografiju gotovog jela
Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća"! Kuharica proljeća 2013. čiji recept osvoji najviše bodova osvojit će vrijednu nagradu iz KitchenAid linije, Food Processor.
Sastojci:
- 500 g tijesta za lazanje
- 500 g vrhova mladih kopriva
- 500 g šampinjona
- 500 ml domaćeg soka od rajčice
- 100 g maslac
- brašno
- 500 ml mlijeka
- češnjak
- sol, papar
- parmezan
Priprema:
- Pofuri mlade koprive, i zatim ih procijedi i pirjaj na maslacu s dodatkom češnjaka.
- U drugoj posudi pirjaj narezane šampinjone i dodaj domaćeg soka od rajčice.
- Napravi bešamel od maslaca, brašna po želji i mlijeka.
- U pravokutnu posudu za pečenje slaži redom: malo bešamela, listovi tijesta za lazanje, pa opet bešamel, koprive, mješavinu gljiva i rajčica, pa bešamel, opet tijesto i tako redom dok se ne potroše sastojci. Zadnje listove lasagna zalij bešamelom i posipaj parmezanom.
- Peci lazanje u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 35 minuta. Posluži s kiselim vrhnjem. Uživaj i dobar tek!