Lagane palačinke s mlaćenicom

Pokušaj napraviti dobre stare palačinke, ali s 'novim' sastojkom - mlaćenicom. Mlaćenica je napitak izraženog mirisa i okusa, a dobiva se pri proizvodnji maslaca. Bogata je proteinima, mineralnim tvarima i laktozom. Sadrži oko 0,8 posto mliječne kiseline te se ubraja u fermentirane proizvode
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 šalice glatkog brašna
  • 3 žlice šećera
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 3 žličice sode bikarbone
  • 1 prstohvat soli
  • 3 šalice mlaćenice
  • 120 ml mlijeko kravlje (1.8 posto masti )
  • 3 jaja
  • 75 ml maslaca

Priprema:

  • U većoj zdjeli pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo i sodu bikarbonu te sol.
  • U drugoj posudi zajedno istuci mlaćenicu, mlijeko, jaja i otopljeni maslac.
  • Neposredno prije pečenja pomiješaj dvije smjese, tako da sipaš mokre sastojke u suhe te pažljivo miješaj pomoću kuhače ili vilice dok se svi sastojci ravnomjerno ne povežu.
  • Na tavu za palačinke kapni nekoliko kapi ulja i zagrij.
  • Kutlačom zagrabi otprilike pola šalice smjese i izlij u tavu. Peci 1 do 2 minute sa svake strane, odnosno dok površina posmeđi.

Potraži još recepata na portalu Gastro.hr.

Posjeti missZDRAVA.hr