Juha od blitve i luka

Mirjana Plećaš postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za laganu proljetnu juhu od blitve s češnjakom. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju, pošalji nam recept s proljetnim namirnicama i fotografiju svog jela te postani kuharica proljeća 2014.
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća 2014." potraži ovdje.

Pobjednički recept osvojit će sokovnik Elit Alu-400, drugi recept osvojit će set keramičkih noževa, a treći recept BergHOFF posudu za kavu i čaj Neo. Nagrade je osigurao Mondo Internet Supershop.

Na tržnicu po trešnje

Mirjana nam je rekla kako u proljeće na tržnici najviše kupuje trešnje te ih obožava, od ranih do kasnih žutih.

Sastojci:

  • stručak blitve
  • 1 mladi luk
  • 1 mladi češnjak
  • šalica zobenih pahuljica
  • 8 dcl povrtnog temeljca
  • sol, papar, vlasac
  • maslinovo ulje
  • vrhnje 

Priprema:

  1. Očišćenu i narezanu blitvu blanširaj, ocijedi te dodaj narezanom luku i češnjaku koji si popržila na maslinovu ulju.
  2. Pirjaj minutu-dvije te dodaj povrtni temeljac.
  3. Kada prokuha, dodaj zobene pahuljice i nakon toga kuhaj još oko 10 minuta. Dodaj začine i sve kremasto izradi štapnim mikserom, serviraj s malo kiselog vrhnja.

Komentar Zdrave Krave: Mirjanin recept priprema se brzo, za njega ne treba puno sastojaka, a zdrav je. Ako odlučiš pripremiti laganu juhu od blitve potrudi se da kupiš blitvu iz organskog uzgoja.

Posjeti missZDRAVA.hr