Juha od blitve i luka
Mirjana Plećaš postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za laganu proljetnu juhu od blitve s češnjakom. Ako i ti želiš sudjelovati u
natječaju, pošalji nam recept s proljetnim namirnicama i fotografiju
svog jela te postani kuharica proljeća 2014.
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća 2014." potraži ovdje.
Pobjednički recept osvojit će sokovnik Elit Alu-400, drugi recept osvojit će set keramičkih noževa, a treći recept BergHOFF posudu za kavu i čaj Neo. Nagrade je osigurao Mondo Internet Supershop.
Na tržnicu po trešnje
Mirjana nam je rekla kako u proljeće na tržnici najviše kupuje trešnje te ih obožava, od ranih do kasnih žutih.
Sastojci:
- stručak blitve
- 1 mladi luk
- 1 mladi češnjak
- šalica zobenih pahuljica
- 8 dcl povrtnog temeljca
- sol, papar, vlasac
- maslinovo ulje
- vrhnje
Priprema:
- Očišćenu i narezanu blitvu blanširaj, ocijedi te dodaj narezanom luku i češnjaku koji si popržila na maslinovu ulju.
- Pirjaj minutu-dvije te dodaj povrtni temeljac.
- Kada prokuha, dodaj zobene pahuljice i nakon toga kuhaj još oko 10 minuta. Dodaj začine i sve kremasto izradi štapnim mikserom, serviraj s malo kiselog vrhnja.
Komentar Zdrave Krave: Mirjanin recept priprema se brzo, za njega ne treba puno sastojaka, a zdrav je. Ako odlučiš pripremiti laganu juhu od blitve potrudi se da kupiš blitvu iz organskog uzgoja.