Kuglice od malina i bijele čokolade
Zasigurno si već isprobala ukusne kuglice - truffles, no jesi li ih ikada
pokušala napraviti sama? Ja sam se zaljubila u njih već nakon prve
pripreme jer ih je lako napraviti, a okusi mogu varirati od voćnih i
orašastih do nekih egzotičnijih. Ostalo mi je nešto malo
bijele čokolade, a baš u isto vrijeme dozrele su i maline u mome vrtu pa sam ih iskombinirala u ukusne truffles
Sastojci:
- 1/4 šalice slatkog vrhnja
- 200 g bijele čokolade
- maline
- štapić vanilije
- mljeveni lješnjaci
Priprema:
- Zagrij slatko vrhnje i u njega ostruži štapić vanilije.
- U posudi usitni bijelu čokoladu i preko nje prelij vruće vrhnje. Promiješaj dok se bijela čokolada u potpunosti ne otopi. Ako želiš, u ovoj fazi možeš dodati ekstrakte, no ja više volim dodavati prirodne arome. Ostavi da se ohladi.
- Za to vrijeme očisti maline i izmiksaj ih u pire. Pire procijedi kroz sito kako bi uklonila sjemenke. U smjesu s čokoladom polako dodaj pire od malina, ali pazi na konzistenciju smjese (mora ostati dosta kompaktna, a ne izlijevati se).
- Kada se smjesa oboji, ostavi je još neko vrijeme na hladnom, a zatim oblikuj kuglice koje ćeš uvaljati u mljevene lješnjake. Ako ti je smjesa prerijetka, ostavi je od 10 do 15 minuta u zamrzivaču pa zatim oblikuj kuglice.
Više recepata Kristine Grofelnik potraži ovdje.
Recept za truffles od bijele čokolade potraži na portalu Gastro.hr.