Kuglice od bobičastog voća umočene u čokoladu
Ove kuglice jednostavno je napraviti, a s kombinacijom bobičastog voća, čokolade i indijskih oraščića nikada ne možete pogriješiti.
Tamna čokolada i bobičasto voće bogati su antioksidansa, a indijski oraščići zdravim masnoćama. Zdravo i fino!
Sastojci:
- šalica indijskih oraščića
- šalica smrznutog bobičastog voća
- 1/2 šalice usitnjenog kokosa
- 1 žlica javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 150 g bijele ili tamne čokolade, otopljene
- 1 žličica kokosovog ulja
Priprema:
- Dodajte indijske oraščiće, smrznuto bobičasto voće, usitnjeni kokos, javorov sirup i ekstrakt vanilije u multipraktiku. Miksajte dok se smjesa ne sjedini, ali da još uvijek ima malo teksture.
- Smjesu oblikujte u kuglice i stavite u obloženu tepsiju. Stavite ih u zamrzivač da se stegnu, na jedan sat.
- Zajedno otopite čokoladu i kokosovo ulje.
- Izvadite kuglice iz zamrzivača. Pomoću dvije žlice umočite kuglice u čokoladu, pustite da sav višak čokolade iscuri, a zatim ih vratite na pladanj. Vratiti u zamrzivač da se stegnu, na 10 minuta.
- Držite ih u zamrzivaču u hermetički zatvorenoj posudi.