Jednostavan i brz kruh bez kvasca

Prema pravilima makrobiotičke prehrane, organizam i krv slabe nakon dugotrajnog konzumiranja peciva s kvascem. Donosimo ti jednostavan recept za beskvasni kruh, kojeg se brže napravi nego što ga se pojede. Pripremi oštro brašno, jogurt, ulje, sol, prašak i sodu bikarbonu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g oštrog brašna
  • 250 g tekućeg jogurta
  • 3 žlice suncokretovog ulja
  • pola čajne žlice soli
  • 30 g šećera
  • pola čajne žlice praška za pecivo
  • 1 čajna žlica sode bikarbone

Priprema:

  • Dodaj sastojke postupno u jednu posudu. Najbolje je smjesu izraditi mikserom da nestanu sve grudice. Po potrebi možeš dodati još jogurta.
  • U uljem namašćen lim za kruh ulij smjesu i po želji pospi sezamom. Prvih 20-tak minuta peci u pećnici zagrijanoj na 200°C, a kasnije smanji temperaturu na 170°C i peci koliko je potrebno. Kruh je gotov kad je kora zlatno-žućkaste boje te kad zabodeš čačkalicu u kruh i izvadiš je suhu i čistu.
  • Kad izvadiš kruh iz pećnice prekrij ga aluminijskom folijom 10-tak minuta da mu ostane mekoća. Kasnije ga pažljivo izvadi iz lima i posluži ga.

Recept za proteinske kekse od kokosa.

Posjeti missZDRAVA.hr