Kruh bez glutena

Povodom obilježavanja Tjedna svjesnosti o celijakiji, koji traje od od 15. do 22. svibnja, donosimo ti recepte za ukusna i zdrava bezglutenska jela. Danas ćemo ti pokazati kako možeš napraviti kruh bez glutena
Vidi originalni članak

Celijakija ili nepodnošljivost organizma na gluten - protein koji se nalazi u pšenici i ostalim žitaricama kao što su zob, ječam, raž, pira, kamut i triticale, jedno je od najraširenijih stanja u svijetu.

Kako bi se liječila celijakija, neophodno je iz prehrane isključiti svu hranu koja sadrži derivate pšenice, uključujući i sve proizvode koji se dnevno troše u minimalnim količinama.

 Danas ćemo raditi kruh bez glutena pomoću kalupa.

Sastojci:

  • 500 g Mix B
  • 10 g suhog kvasca ili 15 g svježeg kvasca
  • 100 g margarina (ili 30 ml ulja)
  • 3 jaja
  • 300 ml mlake vode
  • 1 prstohvat soli

Priprema

Brašno i kvasac stavi u posudu i dobro promiješaj. Dodaj ostale sastojke te sve zajedno umiješaj u glatko tijesto. Tijesto stavi u namašćeni i pobrašnjeni kalup te ga rasporedi po kalupu.

Ostavi ga da se diže na toplom mjestu tako dugo dok se volumen tijesta ne udvostruči. Kalup ubaci u predzagrijanu
pećnicu i peci oko 50 minuta na 200°C.

Pročitaj naš recept za lazanje bez glutena...

Više o Schär proizvodima pročitaj na: www.pretti.hr

Posjeti missZDRAVA.hr