Krema od bijele čokolade
Čokoladni deserti i kolači najdraži su gost na stolu tijekom hladnih zimskih dana. Marinela ti zato predlaže kremu od bijele čokolade. Ovaj ukusan i brz desert razveselit će sve ljubitelje slatkoga, a sigurno ćeš ga pripremati još mnogo puta
Isprobaj recept za kremu od bijele čokolade.
Sastojci za 6 osoba
- 150 g bijele čokolade
- pola litre mlijeka
- 2 žumanjka
- 30 g škroba
- 115 g šećera
- 1 jušna žlica maslaca
- 1 stabljika vanilije
- maslinovo ulje
- 24 komada pistacija ili krokanta
Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti kremu od bijele čokolade.
Priprema s guštom- Lončić u kojem ćeš zagrijavati mlijeko prvo smoči s malo hladne vode.
Ovo radiš zato jer se onda mlijeko teže lovi za stjenke i neće lako
zagoriti.
- Na pari otopi bijelu čokoladu. Drži na toplom da ostane tekuća dok ne pripremiš ostatak.
- U pola litre mlijeka dodaj šećer. Grij na laganoj vatri povremeno miješajući.
- U međuvremenu izmuti dva žumanjka.
- U šalici sa 1 dl hladnog mlijeka izmuti škrob. Pazi da se otope sve grudice. Zatim sve dobro izmiješaj sa žumanjkom.
- Kad je mlijeko skoro doseglo temperaturu vrelišta (ne dozvoli da
zakuha!) laganim mlazom dodaj oko 1,5 dl vrućeg mlijeka sa šećerom
smjesi žumanjka i škroba da se temperira uz neprestano miješanje.
- Zatim sve pomiješaj s ostatkom mlijeka u lončiću i na laganoj vatri neprestano miješaj dok se smjesa ne zgusne.
- Kad se zgusnula ugasi vatru i laganim mlazom dodaj čokoladu neprestano miješajući dok ne dobiješ kompaktnu smjesu.
- Dodaj jušnu žlicu maslaca i dobro promiješaj te zatim ulij u podjednake porcije u keramičke zdjelice.
- Ostavi na sobnoj temperaturi da se ohladi.
- Pistacije prelij vrućom vodom. Ostavi ih oko 10 minuta da se otpusti
korica, ocijedite i zatim ih narežite na sitne komadiće. Oguli im koricu
i ostavi na kuhinjskom papiru da se dobro posuše.
- Na kremu stavi oko 5 isjeckanih pistacija i prelij sa malo maslinovog ulja.
- Umjesto pistacija možeš koristiti i krokant ili nasjeckane bademe.
- Lončić u kojem ćeš zagrijavati mlijeko prvo smoči s malo hladne vode. Ovo radiš zato jer se onda mlijeko teže lovi za stjenke i neće lako zagoriti.
- Na pari otopi bijelu čokoladu. Drži na toplom da ostane tekuća dok ne pripremiš ostatak.
- U pola litre mlijeka dodaj šećer. Grij na laganoj vatri povremeno miješajući.
- U međuvremenu izmuti dva žumanjka.
- U šalici sa 1 dl hladnog mlijeka izmuti škrob. Pazi da se otope sve grudice. Zatim sve dobro izmiješaj sa žumanjkom.
- Kad je mlijeko skoro doseglo temperaturu vrelišta (ne dozvoli da zakuha!) laganim mlazom dodaj oko 1,5 dl vrućeg mlijeka sa šećerom smjesi žumanjka i škroba da se temperira uz neprestano miješanje.
- Zatim sve pomiješaj s ostatkom mlijeka u lončiću i na laganoj vatri neprestano miješaj dok se smjesa ne zgusne.
- Kad se zgusnula ugasi vatru i laganim mlazom dodaj čokoladu neprestano miješajući dok ne dobiješ kompaktnu smjesu.
- Dodaj jušnu žlicu maslaca i dobro promiješaj te zatim ulij u podjednake porcije u keramičke zdjelice.
- Ostavi na sobnoj temperaturi da se ohladi.
- Pistacije prelij vrućom vodom. Ostavi ih oko 10 minuta da se otpusti korica, ocijedite i zatim ih narežite na sitne komadiće. Oguli im koricu i ostavi na kuhinjskom papiru da se dobro posuše.
- Na kremu stavi oko 5 isjeckanih pistacija i prelij sa malo maslinovog ulja.
- Umjesto pistacija možeš koristiti i krokant ili nasjeckane bademe.