Krema od bijele čokolade

Čokoladni deserti i kolači najdraži su gost na stolu tijekom hladnih zimskih dana. Marinela ti zato predlaže kremu od bijele čokolade. Ovaj ukusan i brz desert razveselit će sve ljubitelje slatkoga, a sigurno ćeš ga pripremati još mnogo puta
Vidi originalni članak

Isprobaj recept za kremu od bijele čokolade.

Sastojci za 6 osoba

  • 150 g bijele čokolade
  • pola litre mlijeka
  • 2 žumanjka
  • 30 g škroba
  • 115 g šećera
  • 1 jušna žlica maslaca
  • 1 stabljika vanilije
  • maslinovo ulje
  • 24 komada pistacija ili krokanta

Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti kremu od bijele čokolade.

Priprema s guštom

  1. Lončić u kojem ćeš zagrijavati mlijeko prvo smoči s malo hladne vode. Ovo radiš zato jer se onda mlijeko teže lovi za stjenke i neće lako zagoriti.
  2. Na pari otopi bijelu čokoladu. Drži na toplom da ostane tekuća dok ne pripremiš ostatak.
  3. U pola litre mlijeka dodaj šećer. Grij na laganoj vatri povremeno miješajući.
  4. U međuvremenu izmuti dva žumanjka.
  5. U šalici sa 1 dl hladnog mlijeka izmuti škrob. Pazi da se otope sve grudice. Zatim sve dobro izmiješaj sa žumanjkom.
  6. Kad je mlijeko skoro doseglo temperaturu vrelišta (ne dozvoli da zakuha!) laganim mlazom dodaj oko 1,5 dl vrućeg mlijeka sa šećerom smjesi žumanjka i škroba da se temperira uz neprestano miješanje.
  7. Zatim sve pomiješaj s ostatkom mlijeka u lončiću i na laganoj vatri neprestano miješaj dok se smjesa ne zgusne.
  8. Kad se zgusnula ugasi vatru i laganim mlazom dodaj čokoladu neprestano miješajući dok ne dobiješ kompaktnu smjesu.
  9. Dodaj jušnu žlicu maslaca i dobro promiješaj te zatim ulij u podjednake porcije u keramičke zdjelice.
  10. Ostavi na sobnoj temperaturi da se ohladi.
  11. Pistacije prelij vrućom vodom. Ostavi ih oko 10 minuta da se otpusti korica, ocijedite i zatim ih narežite na sitne komadiće. Oguli im koricu i ostavi na kuhinjskom papiru da se dobro posuše.
  12. Na kremu stavi oko 5 isjeckanih pistacija i prelij sa malo maslinovog ulja.
  13. Umjesto pistacija možeš koristiti i krokant ili nasjeckane bademe.

Posjeti missZDRAVA.hr