Krem juha od cvjetače s češnjakom i začinskim biljem
Ova ukusna krem juha od cvjetače je jednostavan i brz način da si uljepšate jesenski dan. Juha od cvjetače je najdraža od svih krem juha. Lagan okus cvjetače se savršeno nadopunjuje s aromom češnjaka i začinskog bilja. A neće vam trebati niti pola sata vremena za pripremu, piše blogerica Sweet 'n' Salty by Matea za portal missGASTRO.
Druge recepte blogerice Sweet 'n' Salty potraži na njenom Instagram profilu!
Potrebni sastojci:
- 1 cvjetača srednje veličine
- 1 veća glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 lovorova lista
- majčina dušica
- 2 žlice vrhnja za kuhanje
- pola litre kokošjeg ili povrtnog temeljca
- sol, papar
Priprema:
- Sitno narezati luk i dinstati na laganoj vatri dok ne omekša.
- Pred kraj dodati usitnjeni češnjak, ružmarin i majčinu dušicu.
- Dodati komade cvjetače i pripremljeni temeljac.
- Kuhati dok cvjetača ne omekša i potom sve usitniti štapnim mikserom.
- Vratite usitnjenu smjesu natrag na štednjak i dodajte sol i papar po želji. Možete dodati malo vode ako mislite da je smjesa previše gusta. Dodajte dvije žlice vrhnja za dodatnu kremoznost, pustite da zavrije pa sklonite s vatre.
Napomena: Uz krem juhu odlično paše neki hrskavi dodatak. Možete dodati popržene kockice kruha, nasjeckane orašaste plodove, malo peršina, sjemenke... Vi odlučujete!