Krafne s džemom od jagode

Ana Borac iz Zagreba poslala nam je svoj recept za krafne kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr izabrao za posljednji recept tjedna u akciji "Kuhaj u ritmu zime". Uskoro očekuj glasovanje za kuharicu zime
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg glatkog brašna
  • 1 kockica di go kvasca
  • 2 žumanjka, 1 cijelo jaje
  • korica naranče i malo korice limuna
  • 3 do 4 žlice ruma
  • vanilin šećer
  • 5 punih žlica šećera
  • 4 do 5 žlica ulja
  • 4 do 5 dg margarina
  • 2 do 3 žlice kiselog vrhnja
  • malo soli
  • 7 dl toplog mlijeka

Priprema:

  1. Zamijesi sve sastojke u tijesto i ostavi da odstoji oko sat vremena na toplom.
  2. Nakon toga razvaljaj tijesto debljine 1cm i reži krugove čašom.
  3. Kratko poprži krafne na ulju s obje strane i kad se malo ohlade pospi ih mljevenim šećerom.
  4. Po želji krafne možeš napuniti džemom od jagode, čokoladom ...

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Ana je od sponzora projekta Delimana dobila tavu za palačinke, a od sponzora Kvasac d.o.o. kuharicu "Od kruha do kolača". Anu također očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok će kuharica sezone dobiti petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.

Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište, Ani daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.

Posjeti missZDRAVA.hr