Kombinacija za jesenski ručak: Salata s amarantom i bundevom

Guliver/Shutterstock
Bundevi oguli koru, očisti sredinu od sjemenki, pa je nareži na kockice. Očisti luk i sitno nasjeckaj. Pripremi vodu za kuhanje i posoli je. Operi amarant, ocijedi i ubaci u zavrelu vodu. Kuhaj 15 minuta na laganoj vatri. Kad upije svu vodu, prebaci u zdjelu i ostavi neka se hladi.
Vidi originalni članak

U dubljoj i većoj tavi zagrij bučino ulje. Preprži na njemu luk, slaninu ili dimljeni seitan, protisni češnjak iposoli. Dodaj sušenu kadulju i kocke tikve te pirjaj sve oko 10 minuta. Zalij bijelim vinom i kuhaj na laganoj dok tekućina na pola ne ispari. Prelij amarant pirjanom bundevom, mrvljenim feta sirom i ukrasi listićima kadulje.

Sastojci:

  • šalica (2 dl) amaranta
  • 1 i 1/4 šalice vode
  • 2 žličice soli
  • 3 žličice bučinog ulja
  • 300 g hokaido tikve
  • luka
  • 100 g feta sira
  • 2 češnja češnjaka
  • dl suhog bijelog vina
  • 150 g slanine ili dimljenog seitana
  • žličica sušene mljevene kadulje
  • sol
  • papar
  • listići kadulje

Salata od slanutka i pečene paprike.

Posjeti missZDRAVA.hr