Kolač od kakaa s tikvicom

Maja Dražina iz Zagreba poslala nam je neobičnu kombinaciju kakaa, jabuke i tikvice, desert koji je stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao za recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam svoj zdravi proljetni recept i fotografiju gotovog jela
Vidi originalni članak

Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća"!

Sastojci:

  • 1 šalica dinkel brašna
  • 1 šalica brašna tip 850
  • 1 šalica kakaa u prahu
  • 1/2 šalice maslinovog ulja
  • 1/3 šalice agavinog sirupa
  • 2/3 šalice zobenog mlijeka
  • 1/2 šalice naribane tikvice
  • 1/2 šalice naribane jabuke
  • 4 žlice grožđica
  • 1/4 šalice soka jabuke
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žlica domaće marmelade bez šećera
  • malo naribane čokolade od 70 posto kakaa

Priprema:

  1. Namoči grožđice u jabučnom soku.
  2. Pomiješaj kakao prah i brašno sa solju.
  3. Dodaj ulje, agavin sirup te zobeno mlijeko.
  4. Umiješaj naribane tikvice i jabuke te na kraju grožđice.
  5. Stavi smjesu u kalup obložen papirom za pečenje te peci 30 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
  6. Izvadi iz pećnice te premaži tankim slojem marmelade pa peci još 10 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
  7. Ostavi da se hladi te pospi s malo naribane čokolade.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna, Maja na dar dobiva poklon paket (pogledaj ga u Zdravom izlogu!) koji sadrži zobeni napitak Oatly, smeđu rižu, čaj Yogi tea Classic, sjemenke smeđeg lana, grožđice i ukusne vafle s lješnjakom iz trgovina ekoproizvodima bio&bio te kuharice "Proljeće" i "Juhe" u izdanju Planetopije, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Uz to ulazi u izbor za top kuharicu proljeća koja osvaja vrijednu nagradu generalnih pokrovitelja projekta - ustanove za edukaciju Makronova, trgovine ekoproizvoda bio&bio i izdavačke kuća Planetopija.

Posjeti missZDRAVA.hr