Keto čokoladni muffini, kad ti treba nešto slatko
Ovi keto čokoladni muffini bogata su i slasna poslastica veličine zalogaja, bez ugljikohidrata, bez glutena, pa čak i bez mliječnih proizvoda.
Kada te obuzme želja za slatkim ovo bi mogao biti savršen recept za desert prema Peaceloveandlowcarb koji te spašava od toga da prvo ne zaroniš u pola litre sladoleda...
Sastojci:
- 1 šalica maslaca od badema
- ⅔ šalice zaslađivača, agavin sirup ili eritol ili ksilitol
- 2 žlice proteinskog praha ili maslaca uod kikirikija u prahu
- 2 žlice kakao praha
- 2 velika jaja
- 1 žlica rastopljenog maslaca ili kokosovog ulja
- 2 žlice vode
- 1 ½ žličica čistog ekstrakta vanilije
- 1 žličica sode bikarbone
- ¼ šalica čokoladnih komadića bez šećera ili od tamne čokolade s visokim udjelom kakaa.
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva C.
- Stavi silikonsku mini posudu za muffine na vrh lima za pečenje.
- U velikoj zdjeli za miješanje kombiniraj bademov maslac, zaslađivač, kakao u prahu, proteinski prah, jaja, maslac, vodu, ekstrakt vanilije i sodu bikarbonu.
- Miksaj dok se svi sastojci dobro ne sjedine. To bi trebalo biti prilično gusto tijesto.
- Pospi s čokoladnim komadićima.
- Smjesu ravnomjerno podijeli u 18 mini kalupa za muffine ili 12 muffina standardne veličine.
- Peci 11 minuta. Izvadi lim za pečenje iz pećnice i stavi na rešetku za hlađenje da se muffini ohlade prije jela.
U slast