Isprobaj fine keksiće od kokosa, čokolade, meda i vanilije

Za samo 30 minuta napravljeni, pečeni i isprobani. Ovi fini keksići super su kombinacija kokosa, čokolade, meda i vanilije, a idealni su uz popodnevnu kavu s društvom. Isprobaj ovu finu i hrskavu kombinaciju idealnu za zimu.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 prstohvat soli
  • 60 g meda
  • 60 g kokosova ulja (rastopljenog)
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
  • 80 g kokosova brašna
  • 70 g čokoladnih kapljica
  • 2 veća jaja

Priprema:

  1. Rastopi kokosovo ulje i ostavi da se malo ohladi.
  2. Umuti jaja, sol, med i vaniliju. Dodaj ohlađeno kokosovo ulje.
  3. U dobivenu smjesu dodaj kokosovo brašno i miješaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. Možda će ti se činiti da je rijetka smjesa, ali za nekoliko minuta će kokosovo brašno upiti tekućinu i dobit ćeš kompaktnu smjesu.
  4. Umiješaj čokoladne kapljice.
  5. Pomoću žlice vadi keksiće i slaži ih na pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Odmah oblikuj oblike keksića kakve želiš jer se neće promijeniti za vrijeme pečenja.
  7. Peci u zagrijanoj pećnici na 180°C od 10 do 12 minuta. Gotovi su keksići kada dobiju svjetlo smeđi rub.
  8. Pusti da se ohlade prije konzumacije.

Dobar tek!

Potraži više Alisinih recepata na bezglutena.hr. Alisu potraži i na Facebooku.

Posjeti missZDRAVA.hr