Kako je protekla degustacija kruha?

Pogledaj video prilog s degustacije kruha koja se održala u Klubu Gastronomada. Stručni žiri je posebnu pozornost obratio na nutritivne karakteristike i okus svakog kruha i na kraju se odlučio za tri finalista koji se bore za titulu ''Kruh godine 2011''
Vidi originalni članak

Od 17 pristiglih prijava za projekt ''Izbor Kruha godine 2011'', naš stručni žiri kojeg čine predstavnica zakonodavstva doc. dr. sc. Jelena Đugum, liječnik prof. dr. sc. Željko Krznarić, nutricionistica dr.sc. Darija Vranešić Bender, kulinarski stručnjak Robert Ripli i glavna urednica portala Jasna Duspara napravio je uži izbor u koji je ušlo deset vrsti kruha.

Degustacija u Klubu Gastronomada

Prijavljeni kruh su pažljivo degustirali u Klubu Gastronomada, a žiri je prilikom degustacije posebnu pozornost obratio na nutritivne karakteristike i okus svakog kruha. Nakon degustacije svoj izbor su suzili na 5 polufinalista.

Odabrani kruhovi su morali odstajati jedan dan umotani u foliju na sobnoj temperaturi kako bi se još jednom provjerio njihov okus nakon 24 sata.

Tri kruha koja su ispunila očekivanja stručnog žirija i ušla u finale za ''Izbor Kruha godine 2011'' su: Punozrnati kruh od Stil Pekarne, Kayu kruh od Bio Zrna i Raženi kruh Natura od Zagrebačkih pekara Klara. Pročitaj više o 3 finalista koji se bore za titulu ''Kruh godine 2011''.

Članovi stručnog žirija su se složili kako su uzorci kruha kvalitetni i udovoljavaju zakonskim propisima u Hrvatskoj, a nadaju se kako će se ovim projektom koji je naišao na pozitivan odjek kod struke i javnosti, potaknuti pekarsku industriju na proizvodnju još kvalitetnijeg kruha čiji sastojci jamče visoku kvalitetu i dobar okus.

I ti možeš sudjelovati u projektu ''Kruh godine 2011'', glasovati za svoj omiljeni kruh i tako pridonijeti podizanju svjesnosti o važnosti konzumiranja zdravog i ukusnog kruha svaki dan. Svoj glas možeš dati ovdje.

Glasovanje će trajati do 1. studenoga, nakon čega ćemo objaviti koji je od tri finalista ponio titulu "Kruha godine 2011".

Generalni pokrovitelj projekta ''Kruh godine 2011'' je PIK Vrbovec.

Posjeti missZDRAVA.hr